Immagine generica

Iscriviti a Engineering for the food industry

Double degree with New Jersey Institute of Technology

>
Laurea magistrale
Accesso libero con verifica requisiti
corso in Inglese
classe LM-33
iscriviti

Video di presentazione del corso

You can attend the presentation in the following date:

in Aula A. After the Open Day, the video of the presentation will be available on this page.

Perché a Parma?

This Master’s Degree in mechanical engineering was created to assimilate the peculiarities of the food sector, specifically for the food industry to put together aspects of many different disciplines.

Rarely can these peculiarities be found together within any of the currently available mechanical engineering courses.

Technological developments within the food industry make it necessary for Food producers and Plant engineering companies to organize specialized training courses or propose Master’s courses to cover lackings within the sectors of technology, microbiology and food chemistry.

This course offers the chance to gain a global vision of the food industry and will allow graduates to find positions right in the heartlands of this sector.

The majority of graduates find work within a year of completing this course.

Cosa imparerai

  • Heat and mass transfer in food processing - 9 CFU
  • Food hygiene and microbiology (mod. I) - 6 CFU
  • Food hygiene and microbiology (mod. II) - 6 CFU
  • Food hygiene and microbiology (mod. III) - 3 CFU
  • Metalling materials for food industry - 6 CFU
  • Fluid machinery for food industry - 6 CFU
  • Food science and technology - 6 CFU
  • Food industry systems - 9 CFU
  • Utility plants design - 9 CFU
  • Free choice exams - 12 CFU

  • Food packaging materials and technology (mod I) - 6 CFU
  • Food packaging materials and technology (mod II) - 3 CFU
  • Digital twin in food industry - 6 CFU
  • Mechanical automation for the food industry - 12 CFU
  • Food machinery design - 6 CFU
  • Final examinations - 9 CFU
  • Stage / Internship + Italian language exam - 6 CFU

First semester

  • Advanced and predicted food microbiology - 6 CFU
  • Advanced food technology and food process - 6 CFU
  • Applied acoustics - 6 CFU
  • Project management - 6 CFU

Second semester

  • Mitigation of risk in food production - 6 CFU
  • Food law and international policies - 6 CFU
  • Internet of things - 6 CFU
  • Attività di completamento erasmus - 6 CFU

Modalità di accesso

Open access with minimum 85/110 grade or equivalent

Are you a NON EU student? Find out more about application procedure here.

 

Frequenza

Not mandatory.

Dopo la laurea

As a graduate in Engineering for the Food Industry, occupational choices include mechanical and electro-mechanical engineering, the production and conversion of energy, plant engineering, automation and robotics, companies specialized in the production, installation, testing and maintenance of machinery.

Main responsibilities typically include management of food production, machine and systems design for the food industry, management and planning for food production, management of complex systems, project management for food plant contracts, sale assistance for complex food production systems and quality control of food packaging.

Contattaci

Contatta un referente per l’orientamento

Ogni corso di laurea ha uno o più docenti che hanno il compito di dare informazioni e chiarire dubbi alle future matricole interessate a frequentarlo.

Contatta il nostro servizio di orientamento in ingresso all’indirizzo orienta@unipr.it

Scrivici ora

Hai bisogno di informazioni di carattere generale sull’Università di Parma?
Inserisci i tuoi dati e ti ricontatteremo noi!

Autorizzo l'utilizzo della mia email per ricevere informazioni da parte dell"Università degli Studi di Parma. Il "trattamento dei dati personali" avviene in osservanza del D.L. 30.6.2003 n.196 Codice in materia di protezione dei dati personali per lo svolgimento delle funzioni istituzionali (artt. 18,19).
/
I authorize the use of my email to receive information from the University of Parma. The "processing of personal data" takes place in compliance with the Legislative Decree 30.6.2003 n.196 Code regarding the protection of personal data for the performance of institutional functions (articles 18,19).
5 + 5 =
Risolvi questa semplice operazione e inserisci il risultato. Es. per 1+3, inserisci 4.
Questa domanda è un test per verificare che tu sia un visitatore umano e per impedire inserimenti di spam automatici.

Il nostro URP è attivo anche sui social: manda un messaggio ai nostri profili ufficiali, in particolare Facebook e Instagram

Vieni a trovarci al ParmaUniverCity Info Point

Il punto informativo che si trova nel Sottopasso del Ponte Romano è a disposizione per rispondere alle domande delle future matricole e delle loro famiglie.

orari di apertura
Resta in contatto con noi

Registra i tuoi dati per ricevere periodicamente informazioni e la nostra newsletter UNIPROSPECT dedicata ai futuri studenti e alle future studentesse.

registrati alla newsletter

Ti aspettiamo al corso di Laurea magistrale Engineering for the food industry